fbpx

Gastblog van Michael-Giso

Blog

Stijlvol trouwen in lichte kleuren

Veel mannen hebben een afkeer tegen lichte kleuren en moeten niet denken aan een wit- of pastelkleurig trouwpak. Dit heeft meer te maken met de associatie, dan de kleuren zelf. Het wordt vaak geassocieerd met een glimmend pak en een paisley print, hierdoor wordt het stijlvolle exemplaar al snel afgedaan. Wij helpen je graag met jouw beeld veranderen, door tips te geven over hoe jij een trouwpak in een lichte kleur stijlvol kunt dragen.

Draag een lichtkleurig trouwpak op het juiste moment

‘Op het juiste moment? Er is toch maar één moment, de bruiloft?’. Ja dat klopt, maar hiermee wordt het seizoen bedoeld. In de winter oogt alles donkerder en straal je meer allure uit met een donkerkleurig pak, of natuurlijke tinten, zodat je mooi blend in de ambiance. Bij een bruiloft in het voorjaar of de zomer, is het juist veel lichter. Het is langer licht en de zon verlicht de gehele dag. In deze seizoen is een licht trouwpak juist een zeer geschikte keuze.

Kies voor de juiste stof wanneer je een licht trouwpak wilt
Wanneer je voor een licht pak gaat kan het trouwpak met de verkeerde stof snel goedkoop ogen. Kies om deze reden bij een lichtkleurig trouwpak altijd voor een matte stof, zoals katoen. Deze stof is mat, oogt egaal en geleidt warmte. Hierdoor is het een ideale zomer stof. Een matte stof mag best een werking in de weving hebben, waardoor het stoer oogt en niet glanst. Denk aan een grove hopsack weving, waar een gemêleerde ruit doorheen verweven zit voor een uniek geheel.

Laat je adviseren welke kleuren jou het best staan
Niet iedereen kan iedere lichte kleur hebben. Het is van belang om je hierin te laten adviseren door een professional. Let hierbij op dat de ondertoon van de kleur bij jouw uiterlijke kenmerken klopt; huid- haar en oogkleur. Een diepe kleur staat mooier bij mannen met donkere uiterlijke kenmerken en een grijze ondertoon bij mannen met grijze kenmerken. Dit betekent dat de ene persoon goed een spierwit trouwpak kan hebben en de ander meer voor een ivory trouwpak zou moeten gaan.

De afgelopen jaren zagen we al dat pasteltinten hun opmars maakte en deze trend zet de komende jaren door. Een professional kan je niet alleen adviseren of pasteltinten je goed staan, maar ook welke kleur precies en hoe je deze pastel tinten toe kunt voegen aan je trouwpak.

Wil jij zeker zijn van het beste advies wat betreft kleur, stoffen en outfit? Overweeg een trouwpak op maat laten maken. Naast dat dit pak volledig aan jouw wensen voldoet, kan je het samen met jouw tailor zelf samenstellen. Zo sta jij gegarandeerd op je best aan het altaar.

 

Meer informatie:

Michael & Giso
Amsterdam Store

Willemsparkweg 71
Amsterdam, 1071 GS
The Netherlands
+31 20 308 008 1

Gastblog van Michael-Giso

    Maak direct een pasafspraak

    Vul onderstaande velden in en we nemen contact met je op. Samen kiezen we een geschikte datum.